Združenje prevajalskih podjetij

Novice


Arhiv: Izvedeno je bilo prvo izobraževanje za študente prevajalstva, 26. 11. 2018

V ponedeljek, 26. 11., smo v sodelovanju z Oddelkom za prevajalstvo na Filozofski fakulteti v Ljubljani uspešno začeli z izvajanjem pilotnega projekta Izobraževanje iz prakse za študente prevajalstva. Projekt je bil oblikovan kot prispevek podjetij, članov Združenja prevajalskih podjetij (ZPP), k prenosu znanja in izkušenj med gospodarstvom in akademsko sfero. V okviru ZPP si že več let prizadevamo za vzpostavitev sodelovanja, da bi lahko zagotovili bolj in bolje usposobljene mlade kadre za delo v prevajalskih podjetjih.

Arhiv: Izobraževanje iz prakse za študente prevajalstva - prva delavnica bo 26.11.2018 na Filozofski fakulteti

Prve pilotne delavnice za študente oziroma diplomante prevajalskih študij, ki bodo udeležence opremile s praktičnimi znanji iz poslovnega sveta za čim boljši začetek poklicne kariere, bomo pod okriljem Združenja prevajalskih podjetij in Oddelka izvedli že v tem šolskem letu 2018/2019. Delavnice/izobraževanja se izvajajo v okviru pilotnega projekta Izobraževanje iz prakse za študente prevajalstva.

Arhiv: Podaljšan je rok za prijavo na razpis Združenja prevajalskih podjetij "Prevajalsko pero"

V Združenju prevajalskih podjetij letos prvič objavljamo razpis za priznanje mlademu prevajalcu/ prevajalki »Prevajalsko pero«. Rok za prijavo je podaljšan do 15. oktobra 2018.

Arhiv: DIGITALISATION IN TRANSLATING

Arhiv: Digitalizacija v prevajalstvu