Združenje prevajalskih podjetij

Članstvo


1. Zakaj se včlaniti?

Trg prevajalskih storitev je s pravo poplavo novih ponudnikov postal vse bolj nepregleden.  Z razvojem spletnega marketinga pa se nepreglednost povečuje, saj se na svetovnem spletu dnevno pojavljajo novi ponudniki prevajalskih storitev, celo taki, ki na svojih spletnih straneh posredujejo zavajajoča, neresnična, neetična in celo negativna sporočila do drugih ponudnikov. V množici vseh teh sporočil se je naročnikom težko znajti in se zaradi vse hitrejšega tempa poslovanja odločajo v glavnem na podlagi kriterija najnižje cene, zaradi česar postane kakovost dela tovrstnih ponudnikov prevajalskih storitev vprašljiva. Zaradi vsega tega naročniki tvegajo poslovno škodo, vse to pa meče slabo luč in krni ugled tudi tistim  prevajalskim podjetjem, ki si prizadevajo za kakovostno poslovanje.

Z včlanitvijo v sekcijo člani potrjujemo že uveljavljene standarde in na ta način prispevamo k prepoznavnosti stroke ter profesionalnosti prevajalskih storitev.

2. Kaj so prednosti članstva v ZPP?

Največja prednost članstva v ZPP je prepoznavnosti članov kot ponudnikov kakovostnih prevajalskih storitev, "delovanje pod eno streho", kjer veljajo enaka pravila za vse in podpora pri reševanju skupnih in posameznih vprašanj.

3. Dodatne možnosti v prihodnosti

  • prepoznavnost Združenja in njegovih članov v tujini;
  • sodelovanje, oziroma pomoč pri reševanju morebitnih pritožb s strani naročnika;
  • drugo.

Avtor: ZPP